Het is al een poos stil op mijn pagina van mijn kant. En dat heeft een reden. Sinds februari ben ik samen met mijn vriendin Miriam op pad om verschillende manieren van leven in verschillende woongemeenschappen in Europa te leren kennen.
Tot nu toe hebben we geleefd in een heel fijne community, Gemeischaft Haus-Bierenbach. Wat ik zo fijn vind aan deze plek is dat de mensen erg warm, authentiek en bewust gezamenlijk proberen te groeien. Dit groeiproces heeft ook mij erg geïnspireerd en geraakt. En het heeft mij ook o.a. bewuster gemaakt van mijn neigingen tot perfect willen zijn en controle te hebben op het leven, door “alles te willen weten”. Dit laatste is vaak erg vermoeiend voor mezelf, en ik merk dat het tijd is om de touwtjes te laten vieren en de controle op mezelf wat los te laten.
Dit loslaten betekent veel voor mij. Zo merk ik dat ik momenteel niet duidelijk heb wat/wie ik als persoon of professional ben. Hoe lastig ik dit ook vind, ik gun het mezelf om het even (of lang) niet-te-hoeven-weten. En de identificatie met allerlei oude ideeën los te laten. Wie weet woon ik over een jaar wel in Duitsland/ Italië en werk ik als tuinman. Alles is mogelijk en ik gun mezelf dit jaar de tijd om het niet te hoeven weten.
Deze keuze heeft ook consquenties voor mijn coachingsbedrijf, Van Vink Naar Vonk. Namelijk dat ik deze tot het einde van dit jaar op pauze zet en mezelf de ruimte geef om geen coach, of psycholoog te zijn. Ook deze identificaties laat ik voorlopig los.
Concreet betekent dit dat ik er voor kies om dit jaar geen coaching sessies aan te bieden. En ik neem me ook voor om mijn mail en mijn blog met rust te laten.
Vanuit ruimte kies ik er voor om me te laten inspireren door onze reis en alle mooie mensen die we tegen komen.
Mocht je geïnteresseerd zijn in onze reis en de inspiratie die wij op doen. Dan kun je altijd een kijkje nemen op onze:
facebookpagina: https://www.facebook.com/Missioninterbeing
Warme groet,
Bram